PERHEKUMMI

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri ylläpitää Haapajärvellä perhekummitoimintaa. Perhekummit ovat vapaaehtoisia, jotka vierailevat lapsiperheiden luona. Toiminta on hyvin matalankynnyksen auttamista esimerkiksi tilanteessa, jossa äiti on paljon yksin kotona lasten kanssa, eikä hänellä ole omaa tukiverkostoa lähettyvillä. Erään äidin sanoin perhekummitoiminta auttaa ”kun on kalenterissa merkintä ja on joku ketä odottaa kylään”. Perhekummiksi voivat ryhtyä kaikki täysi-ikäiset ihmiset, joille perheiden ja lasten asiat ovat tärkeitä. Perhekummi vierailee perheessä minimissään kerran kuukaudessa n. parin tunnin ajan ja kummi saa itse sopia vierailut omien aikataulujensa ja mahdollisuuksiensa mukaan.

Toinen meidän toimintamuotomme on Kylämummi- ja vaaritoiminta (tätä on myös Reisjärvellä). Kylämummit ja -vaarit vierailevat esimerkiksi päiväkodeissa, alakouluilla tai perhekahvilassa. Toiminnassa mukana olevat mummut ja papat tykkäävät todella vierailuistaan ja toisaalta he ovat erittäin odotettuja vieraita lasten parissa. Erään päiväkotimummun sanoin: ” riittää, että istuu lasten pariin, he kyllä keksivät tekemistä.” ja ”palkaksi tästä työstä saa halauksia”. Tähänkin toimintaan saa osallistua oman jaksamisensa ja aikataulunsa mukaan. Monet mummut ja papat vierailevat lasten luona kerran kuukaudessa tai parin viikon välein, vierailujen kesto on n. kaksi tuntia kerrallaan.

Lähestyn teidän yhdistystä paitsi siksi, että haluan kertoa toiminnastamme, myös siksi, että tarvitsisin apua uusien vapaaehtoisten löytämiseksi. Löytyisiköhän teidän yhdistyksen jäsenistä ihmisiä, joita asia saattaisi kiinnostaa ja joilla olisi vielä vähän ylimääräistä aikaa tärkeään tehtävään sijoitettavaksi. Järjestän helmikuun aikana molempiin toimintamuotoihin liittyvät koulutukset Haapajärvellä (ja lisäksi Reisjärvellä Kylämummi ja -vaarikoulutuksen). Koulutukset löytyvät Jokilatvan opiston kevään kurssitarjonnasta ja niihin voi ilmoittautua opiston nettisivujen kautta tai soittamalla suoraan opistolle tai minulle (minun yhteystietoni viestin alla).

Liitän myös tämän kirjeen liitteeksi mainokset koulutuksista. Koulutukseen saa tulla, vaikka ei haluaisi toimintaan osallistua, vaan haluaa vain kuulla siitä lisää. Koulutus ei velvoita lähtemään mukaan toimintaan ja se on myös maksuton. Kansalaisopiston nettisivuilta kurssit löytää helpoiten kun kirjoittaa hakukenttään: MLL.

Ystävällisin terveisin: Piia Korkiakoski

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori,MLL:n Pohjois-Pohjanmaan piiri

Vierimaantie 3, 84100 YLIVIESKA, 045 326 3595

piia.korkiakoski@mll.fi, https://pohjois-pohjanmaa.mll.fi

MLL:n Kylämummi- ja vaaritoiminnan esittely

26.2.2018 klo 12-14.30, Haapajärven lukio, luokka 10 (Opintie 2)

Ilmoittautumiset (viim. 19.2.) ja lisätietoa: Jokilatvan opisto

https://opistopalvelut.fi/jokilatva, p: 044 4456 168

tai Piia Korkiakoski, p. 045 3263 595, piia.korkiakoski@mll.fi

TULE PERHEKUMMIKOULUTUKSEEN!

Aika: ma 12.2. klo 17.30-20.45 ja ti 27.2. klo 17.30-20.45

Paikka: Haapajärven lukio, luokka 10
Ilmoittaudu viimeistään 5.2.

Koulutuksen ja haastattelun jälkeen sinulla on mahdollisuus toimia MLL:n

vapaaehtoisena perhekummina. Perhekummitoiminnan vapaaehtoisilta
pyydetään rikosrekisteriote. Perhekummit sitoutuvat toimintaan ja
saavat peruskoulutuksen lisäksi piiriltä ammatillista ohjausta.
https://pohjois-pohjanmaa.mll.fi/vapaaehtoistoimin...

Tervetuloa mukaan! Ilmoittautumiset: www.jokilatvanopisto.fi

tai Piia Korkiakoski, p. 045 3263 595, piia.korkiakoski@mll.fiKerhoajat:

8.1. Pelataan bingoa ja arvotaan "Vuoden liikkuja"

5.2. Muistikoordinaattori Heidi Vaaramaa tulee kertomaan muistitutkimuksista ym. muistiasioista.

5.3.

9.4.

7.5. Palveluohjaaja Leena Sikala tulee kertomaan kotihoidon arvioinnista ja palveluista.


Hallituksen kokouksessa 10.1. päätimme lisätä kahvimaksun ja liittää sen arpamaksuun:

KAHVI/TEE + 1 ARPA = 2€ ja KAHVI/TEE + 3 ARPAA= 3€

BINGO PÄIVINÄ KAHVIMAKSU 1 €